Solved

Rest API - Create Instance POST Instance request

  • 22 June 2022
  • 4 replies
  • 52 views

Badge +1

I’m having a problem with POST requests using the api - I’m trying to create a new AWS RDS instance but every time the response is returns:  Request body is empty or format is invalid.  if the password is base64 then > 

"errorMessage": "Please provide a Binary Directory."

I have exported the json payload directly from the webconsole using “equivalent api

URL: https://[hostname]/webconsole/api/Instance

{
  "instanceProperties": {
    "description": "",
     "instance": {
      "instanceName": "aurora/api-commvault-test[eu-west-2]",
      "applicationId": 125,
      "clientId": 1514,
      "clientName": "comm-test1"
    },
    "version": "12.8",
    "postGreSQLInstance": {
      "MaintainenceDB": "postgres",
      "port": "api-commvault-test.cluster-cs3xzph9yufx.eu-west-2.rds.amazonaws.com:5432",
      "SAUser": {
        "userName": "commvault_admin",
        "password": "M2VrdkZnbDFjd3VTVXpUelUuRWpeS3ZwdG0waTNC"
      },
      "ArchiveDelete": false,
      "logStoragePolicy": {
        "storagePolicyId": 1
      },
      "standbyOptions": {
        "isStandbyEnabled": false,
        "useMasterForDataBkp": false,
        "useMasterForLogBkp": false
      },
      "cloudDBEngineType": "AURORA_POSTGRESQL"
    },
    "planEntity": {
      "planId": 57
    }
  }
}

I have tried locally using python and also the api-explorer but the response is always the same. 

I have no problems with authentication and all Get requests work fine

Any help?

Thanks,

Mike

icon

Best answer by Mike Struening 8 August 2022, 19:23

View original

4 replies

Userlevel 7
Badge +23

@Mike Gale , I have found a few cases internally with this issue.  Pretty much every one was solved via development.

Can you open a support case and share the incident number here?

Badge +1

@Mike Struening  - incident raised > 220622-596

Trying again today I notice it now always returns the same:
 

{
"errorMessage": "Please provide a Binary Directory.",
"errorCode": 1,
"entity": {
"subclientId": 0,
"instanceId": -1,
"clientId": 1514,
"instanceName": "aurora/api-commvault-test[eu-west-2]",
"_type_": 0
}
}
Userlevel 7
Badge +23

Thanks, @Mike Gale !  I’ll keep an eye on it.

Userlevel 7
Badge +23

Sharing the case resolution:

Customer updated to 11.28.10 and reported all API requests were now working.

Reply