Solved

Get Job api settings to get all active jobs

  • 17 October 2022
  • 3 replies
  • 442 views

Badge +2

So I’m trying to run a REST api call to get all current running jobs.  I’m ultimately try to get to the same state that the Command Center shows for it’s active jobs.

I can run the following which gets me the active backup jobs, but does not show anything else:

curl -ks --location --request GET "https://commserve/webconsole/api/Job?jobCategory=Active&jobFilter="

The jobfilter options (https://documentation.commvault.com/v11/essential/105923_jobfilter_parameter_values.html) don’t seem to  have an effect.  Setting ALLOPS doesn’t get everything (in fact hides running backup jobs).   I’ve tried using DDBOPS when there is DDB activity going on and that doesn’t give a response either.

Is there something I’m missing here?

My end state is just trying to determine at a point in time that there is nothing Running/Waited/Queued/Pending so that I can trip off other tasks (OS level patching), so if there is another way to do that I’m open to that as well.

 

icon

Best answer by Mike Struening RETIRED 24 October 2022, 23:11

View original

3 replies

Userlevel 7
Badge +23

Hi @Erik Soosalu , hope all is well!

Can you confirm if this is the same issue?

 

Our top REST API devs are looking in this issue at the moment.

Thanks!

Badge +2

It does appear to be the same - when I add the auxcopy status numbers (13/104), I didn’t get any response when there were active copies going on.

Userlevel 7
Badge +23

Awesome, solution posted there, so I’m sharing here:

 

We have identified an unintentional behavior change in the jobs REST API in 11.28 and we are actively working on a hot fix. We will update the thread more details once we have it ready.

In the meantime, if you want a quick workaround, please append the below query parameter to the API URL, to get admin jobs also in API response.

“&hideAdminJobs=false”

Reply