Solved

Netapp Intellisnap can't find the right vserver/SVM

  • 29 August 2023
  • 3 replies
  • 300 views

Badge +4

After adding the array into array management and triggering a intellisnap backup.  Commvault is failing to create snapshot due to not finding the specified vserver.

Error Code: [32:392] Description: Snap creation failed. : [Unable to create snapshot for FileServer:[192.168.1.65] Volume:[/vol/vmware_nfs] SnapName:[SP_2_1075_4_1693309853]. Return code:[15698][Specified vserver not found]] Source: cvcs, Process: vsbkp

I’ve checked the vsbkp logs...
ManageONTAP::SetVserverForTunneling() - Using SVM[vol] for tunneling


It appears to be searching for vserver called “vol”, which i’m not sure where this comes from, there is only one vserver on this netapp and it called SVM0.

Anyone run into this?

 


 

icon

Best answer by Emils 1 September 2023, 01:44

View original

3 replies

Userlevel 4
Badge +12

Hi @G2T 

Thanks for reaching out, based on the error the subclient is incorrectly defined as : /vol/vmware_nfs. 

It appears the subclient is configured under the cluster instance of the netapp, while this is supported you will need to define the vserver first then the share name in you eg it is:

/SVM0/vol/vmware_nfs

For additional information check the following URLs:

https://documentation.commvault.com/2023e/expert/19629_guidelines_for_adding_subclient_content.html

https://documentation.commvault.com/2023e/expert/19628_creating_user_defined_subclients_for_ndmp_backup_operations.html

 

Please advise if this answers your query.

 

Badge +4

Hi @Emils, this is a VM which I’m selecting from vcenter.  How can I define the vserver in this situation?

 

Userlevel 4
Badge +12

Thanks for clarifying, have both the cluster and SVM are configured in array management?
if so, have we ensured both the cluster and SVM have been added to the array?

 

Please review the documentation for detailed steps:

https://documentation.commvault.com/2023e/expert/33767_configuring_netapp_array_using_array_management.html

 

If you are using tunnelling, please ensure the svm in array management has tunnelling selected.

https://documentation.commvault.com/2023e/expert/33773_configure_storage_virtual_machine_on_netapp_storage_array.html

 

 

Reply