Solved

O365 Online Backup failed after update Maintenance Release from 11.28.89 to 11.28.93

  • 17 November 2023
  • 1 reply
  • 169 views

Badge +5

Hi Team,

After the update to 11.28.93, our online backup goes into pending status and aborts after several restarts.

Does anyone have any idea why this is suddenly happening?

I see the following messages in the joblog:

1568  1920  11/17 07:23:03 339626 **** CVMailBackupCoordinator.exe started with command line [-j 339626 -a 2:927 -c O365_Exchange -m K19-xxxxxxx.ad.xxxx.de*k19-xxxxxxx*8400 -t 2 -r 0 -i 2 -jt 339626:8:1:0:0:19052 -mt 1 -cn K19-xxxxxxx -vm Instance001 ]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Current diretory set to [C:\Program Files\Commvault\ContentStore\Base]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 VMName [Instance001]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Mailbox Type [User Mailboxes]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 jobID [339626]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 virtualClientName [O365_Exchange]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Operation = Backup
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 CommCell ID [2]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 AppID/SubclientId [927]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Virtual client name [O365_Exchange]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Backup Level : 2
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Job token [339626:8:1:0:0:19052]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Physical client name [K19-xxxxxxx]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 CommServeName=K19-xxxxxxxx.ad.kzvk.de, DetectedPlatformType=4
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 JM Client  CVJobClient::initialize(): Got remote host [K19-xxxxxxx.ad.kzvk.de].
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 JM Client  CVBkpJobClient::init(): Initializing job object with token [339626:8:1:0:0:19052].
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Init() - Initializing job control [token=339626:8:1:0:0:19052,cn=K19-xxxxxxxx], serverName [K19-xxxxxxxx.ad.kzvk.de], ControlFlag [1], Job Id [339626]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Cvcl::init() - CVCL: Running in FIPS Mode
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 CVJobCtrlLog::registerProcess(): successfully created file [C:\Program Files\Commvault\ContentStore\Base\JobControl\1.568]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 isCCSDbEnabled() - Use CCSDb Enabled [0] IsCloudLaptop [0] IsFSCoreLaptop [0]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 CvNetworkPool::initNetworkPool() - Creating the control thread
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Virtual client Id [832]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 AppType [137]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 AppMgr: vm=Instance001, commCellID=2, clientID=832, appType=137, appID=927, jobID=339626, ClientType=1.
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 BackupSet GUID = 9343C247-E5A4-4853-9A6B-xxxxxx
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Current job first attempt start time = 1700202172 (0x01DA191E:7E540600)
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 AppMgr: vm=, commCellID=0, clientID=832, appType=137, appID=0, jobID=0, ClientType=1.
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Exchange Cloud Region: [1]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Discovery will use modern authentication.
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Found Azure AD connection details: Tenant:[xxxxxx-8xxx-4xxx-9xxx-beexxxxx] AppId:[xxxx-42c3-4xxx-xxxx-xxxxx564b]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Found Azure AD Cloud Region: [1]
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Exchange online only environment detected
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 No system accounts set
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Setup detected: Exchange online only
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Using  for LDAP
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 No exchange online found. Please consider adding exchange online acocunt.
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 Failed to set admin account
1568  1920  11/17 07:23:03 339626 main(66) - Failed to initialize BackupCoordinator

 

Kind regards

Franz

 

icon

Best answer by fjs63 17 November 2023, 09:10

View original

1 reply

Badge +5

I have found the solution. I had to add the ServiceAccount again.

Last time I had to remove the account for the backup to run.

 

Reply